“When pain, misery, or anger happen, it is time to look within you, not around you.”

― Sadhguru―

Toen ik voor het eerst te maken kreeg met mentale en emotionele uitputting, richtte ik mij intensief op ‘stressmanagement’. Ik vroeg mezelf af hoe ik deze schijnbaar onvermijdelijke stress het beste kon ‘beheren’. Achteraf gezien vind ik dat verrassend.

We beheren normaal gesproken dingen die ons dierbaar zijn: ons gezin, ons eigendom, onze zakelijke belangen. Waarom zouden we dan stress willen ‘beheren’? Zeker, in een zeldzaam geval, zoals wanneer er onverwacht een tijger in je woonkamer verschijnt, kan stress een nuttige reactie zijn. Echter, in de meeste situaties creëren we die tijger slechts in onze eigen geest. En dat is een fout die ik maar al te goed ken.

Ik merk steeds vaker dat veel mensen de stress die ze ervaren beschouwen als een onvermijdelijk aspect van het leven. Echter, het merendeel van deze stress is niet inherent aan ons bestaan, onze werkzaamheden of andere situaties. Deze stress komt voort uit ons onvermogen om ons lichaam, onze gedachten en emoties effectief te beheren.

Inner Engineering als Oplossing

Voor velen die worstelen met stressgerelateerde aandoeningen, is het bereiken van een staat van stressvrijheid essentieel voor herstel. Studies hebben aangetoond dat zelfs korte oefeningen van tien minuten, zoals een tactische ademhalingstechniek, het metabolisme significant kunnen verlagen terwijl je volledig alert blijft. Dergelijke technieken als de tactische ademhaling verminderen niet alleen de metabole activiteit, maar optimaliseren ook de variabiliteit in je hartritme (HRV), wat kan leiden tot een diep ontspannen lichamelijke toestand.

Het concept van Inner Engineering, geïntroduceerd door Sadhguru, biedt een krachtige oplossing voor zelfzorg. Inner Engineering kan letterlijk vertaald worden als ‘innerlijke techniek’. Het menselijk lichaam functioneert op diverse activiteitsniveaus. Wanneer ik mijn ogen sluit en me concentreer op diep ademhalen, verhoogt mijn hartritmevariabiliteit (HRV), wat wijst op een verbeterde autonome functie en stressvermindering. Dit toont het belang aan van regelmatig zorg dragen voor je innerlijk mechanisme door gerichte ademhalingsoefeningen en andere beschikbare strategieën.

Inner Engineering biedt een krachtige oplossing voor zelfzorg, onmisbaar voor iedereen met een druk leven. Door regelmatig aan je innerlijke zelf te werken, verbeter je niet alleen je persoonlijke rust maar versterk je ook je vermogen om stress doeltreffend te beheren. Het is een onmisbare praktijk voor een gezond en vervuld leven, door niet alleen te focussen op symptoombestrijding, maar door proactief de wortel van stress aan te pakken. Zo transformeer je stress van een hinderlijke verstoring naar een hanteerbare en zelfs bruikbare toestand.

De Rol van Inner Engineering

Om ware vrede te bereiken, moet je deze eerst binnen jezelf vinden. De toestand van de wereld weerspiegelt hoogstwaarschijnlijk de onrust in jezelf. Hoe kun je wereldvrede bereiken als je die niet eerst in jezelf vindt?

Inner Engineering biedt een oplossing voor welzijn door bewustzijn en zelftransformatie. Het biedt je de mogelijkheid je geest, lichaam en energie te beheren op een manier die niet alleen leidt tot persoonlijke vrede en vreugde, maar ook tot uitzonderlijke prestaties.

Deze aanpak bevordert niet alleen je eigen rust, maar ook de harmonie om je heen. Door jezelf te veranderen, help je ook je omgeving meer in balans te brengen. Inner Engineering helpt je om je gedachten en emoties beter te begrijpen en biedt praktische tools voor zelfbeheersing en verbetering. Zo werk je aan zowel je eigen vrede als aan de vrede om je heen.

Hulp nodig bij je ‘Innerlijke Techniek’?

Echt leren hoe je stress kunt omzetten in innerlijke rust en balans?

Stuur mij dan een bericht of plan een gratis kennismakingsgesprek in van 30min.

Als specialist op het gebied HRV-training en Tactische Ademhaling weet ik hoe effectief deze technieken kunnen zijn. Laat mij je helpen om de controle over je gedachten en emoties terug te krijgen en je leven te transformeren.

Neem vandaag nog de eerste stap naar een stressvrij en vervuld leven.

Referenties

(Visited 42 times, 1 visits today)