Controle

Controle over je zenuwstelsel

Altijd de baas over stress ✓ Maximale veerkracht ✓

Balans

Balans in je hormoonstelsel

Optimale functie van lichaam ✓ Sterke geest ✓

Kracht

Een krachtig immuunsysteem

Gezond oud worden op een duurzame manier ✓

Fitheid

Absolute fitheid

Fitter ✓ Gezonder ✓ Sterker ✓ Fysiek. Mentaal. Emotioneel.

stress coaching

Een stress coach helpt bij het opsporen van energielekken, leert je hoe stress werkt en wat je eraan kunt doen. Waar loopt de batterij leeg? Op fysiek, mentaal, emotioneel vlak? Of is het gedragsmatig? Een stress coach leert je bewust te worden van energielekken. Eenmaal bewust? Dan wordt er actie ondernomen op het gebied waar het ‘lekt’ eventueel met interventies op fysiek, mentaal en emotioneel niveau.

Stressoren

Heb je een angst? Vindt je geen rust? Zorg je slecht voor je lichaam? Heb je nare herinneringen? Maak je je zorgen over de toekomst? Heb je een laag zelfbeeld of ben je onzeker? Dit zijn slechts een paar ‘stressoren’ die ervoor kunnen zorgen dat je stress ervaart. Maar ook een overlijden, een relatiebreuk, pesten en een energie slurpende werkomgeving zorgen voor stress.

Stress

Alle situaties waarbij het lichaam een natuurlijke respons geeft op een veranderende situatie vallen onder stress. Spieren spannen zich aan, de hartslag gaat omhoog en er wordt adrenaline aangemaakt: het lichaam maakt zich op om te vechten, te vluchten of te bevriezen. Dit is een natuurlijk proces en dit proces dient de mens, het verhoogt de kans op overleven namelijk. Stel er komt een tijger op je afrennen, dan is het een goed idee om gelijk te handelen. En dat is wat het stress systeem dan voor je doet.

Ongezonde stress

Nu is het zo dat wij mensen een bewustzijn hebben. Wij hebben emoties en gedachten en kunnen ons bewust zijn van deze emoties en gedachten. Dat is natuurlijk fantastisch en het maakt het leven levendig en afwisselend. Wat stress betreft is er een nadeel. Wij kunnen met ons bewustzijn een stressreactie oproepen in het lichaam die net zo echt is als de stressreactie die je hebt wanneer die tijger op je af komt rennen. Of het nou een nare herinnering uit het verleden is of een zorg over de toekomst, de reactie in het lichaam zal vergelijkbaar zijn met een ‘echte’ situatie is. En het gebeurt nogal eens dat deze reacties niet meer te stoppen zijn en dat deze het lichaam volledig uitputten. Er ontstaat dan ongezonde stress.

Omgeving

Continue stress vanuit je omgeving kan eenzelfde uitputting veroorzaken. Als continue je zenuwstelsel en je hormoonstelsel op hol slaan door stressoren uit je omgeving (conflicten thuis of op werk, ruzies, geweld enz), dan loopt de batterij leeg en lukt het niet meer deze op te laden. Dit is soms een proces van maanden maar kan ook een proces van jaren zijn.

Gevolgen stress

Met alle gevolgen van dien. Lichamelijke klachten als hoofdpijn, buikklachten, oorsuizen, ontstekingen, hoge bloeddruk ontwikkelen zich. Emotionele klachten als depressiviteit, angsten, paniek, rusteloosheid en gevoel van leegte kunnen ontstaan. Veel mensen gaan verkeerd gedrag vertonen zoals alcoholmisbruik, drugs, slaappillen en zich terugtrekken. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de gevolgen van stress. Uiteindelijk kan burn-out het gevolg zijn.

Hoe helpt een stress coach?

Een stress coach helpt je bewust te worden van de oorzaken en gevolgen van stress, maar helpt je ook om te gaan met stress. Je leert stress herkennen en je leert op de juiste manier handelen wanneer je stress ervaart. Zowel fysiek als mentaal. Je leert te voelen wanneer en waar je stress ervaart. De stress coach leert je manieren om stressreacties te stoppen. Het lichaam en de geest werken hierbij nauw samen. De stress coach maakt je hier bewust van. Zodra jij weet waar de energie lekt en hoe je het lekken kunt stoppen zal je de batterij weer kunnen opladen. Je krijgt je vermogen tot helder nadenken, langzaam weer terug, kan weer betere beslissingen nemen, ervaart weer vrolijkheid enz. Lees ook de blog Wat doet een stress coach?

Wees er dus op tijd bij en schakel vooral op een stress coach in zodat je blijvend kunt afrekenen met stress. 

000

“Alle situaties waarbij het lichaam een natuurlijke respons geeft op een veranderende situatie vallen onder stress. Ik help klanten deze stress fysiek en mentaal aan te pakken.”

– Ruud van Oudenallen, Stresscoach –

000

– ERKEND COACH –

ABC NLP Coach
Coach NLP Society
Stichting Hoger onderwijs

Ruud van Oudenallen

Over Stresscoach Ruud

Ruud diende als Commando Speciale Operaties bij het Korps Commandotroepen en bouwde daarna 15 jaar lang een succesvolle onderneming. 

Ruud is erkend (stress) coach, gespecialiseerd in mentale en fysieke strategieën om stress de baas te zijn. Hij kent zakelijk, privé en op sportgebied, hoogtepunten, dieptepunten, successen en tal van leermomenten én is ervaringsdeskundige op het gebied van stress, burn-out en slapeloosheid.

Ruud is een betrokken, nuchtere, praktisch ingestelde, humoristische coach die mentale en fysieke strategieën combineert om klanten te begeleiden tot optimale prestaties in gezondheid en leven.

RESULTATEN

Wat Ruud's klanten zeggen.

tim-buining
Krachtiger als atleet & man
De unieke methode van Ruud heeft mij geholpen krachtiger te zijn als atleet & man. Ik heb mijn angsten op performance en persoonlijk gebied leren aanpakken, waardoor deze niet meer de overhand hebben op hoe ik mij voel en presteer. Binnen een korte tijd met de nodige input hebben de coaching sessies al echt een keerpunt betekend.
Tim Buining
Personal trainer
ad8f8689-4cad-45fd-ade4-0977ce4a9e10
DOEN, DOEN, DOEN
De coaching heeft mij heel erg geholpen. Het was het laatste puzzelstukje wat ik nodig had om aan mezelf te werken. Door de fijne begeleiding en vertrouwen ben ik aan de slag gegaan met de effectieve oefeningen. Als ik het moeilijk had stond hij klaar om mij te motiveren om door te blijven gaan en het echt te blijven DOEN, DOEN, DOEN.
Luisa Jager Ortega
IMG_6431
Herstel krachtig en sterk afsluiten
Ruud heeft een hele authentieke en persoonlijke aanpak. Na een intens jaar met veel uitdagingen heeft Ruud mij de tools gegeven om de laatste fase van mijn herstel krachtig en sterk af te sluiten. Maatwerk, authenticiteit en oprechtheid zijn steekwoorden die passen bij Ruud en zijn aanpak.
Nick Tuhuteru
LO Docent

VEELGESTELDE VRAGEN

Antwoord op de meest gestelde vragen.

 • Een stress coach leert je wat stress is, wat het doet en hoe je het kunt oplossen
 • Een stress coach helpt mensen met stress en spanning
 • Een stress coach helpt bij burn-out herstel en burn-out preventie
 • Een stress coach helpt angsten verminderen of de baas worden
 • Een stress coach helpt je bij meer emotionele control
 • Een stress coach helpt je je emotionele toestand te veranderen via lichaam en geest bij stress
 • Een stress coach effectief reageren op stressoren en stressvolle situaties
 • Een stress coach helpt je jezelf in de gewenste mentale en emotionele toestand brengen bij stress
 • Een stress coach helpt je ’s nachts wakker worden door stress te verminderen of oplossen
 • Zelfvertrouwen vergroten
 • Effectief leren communiceren
 • Leiderschap en invloed ontwikkelen
 • Hartcoherentie training
 • Leren werken onder druk
 • Meer controle krijgen over werk
 • Plezier krijgen in het werk
 • Ademhalingsoefeningen leren tegen stress
 • Een stress coach kan andere manieren tonen om met uitdagingen in het leven om te gaan.
 • Een stress coach helpt je bij het nemen van juiste beslissingen.
 • Een stress coach helpt je beter met anderen maar ook jezelf te communiceren.
 • Een stress coach helpt je met het vergroten van je zelfvertrouwen.
(Visited 733 times, 1 visits today)